Qui som

El Col·lectiu Pau i Treva, som un grup heterogeni de persones del món de la cultura de la pau, compromeses a treballar per fer presents i refermar uns valors molt sentits i arrelats de forma majoritària i transversal en la nostra societat, com són, el diàleg, el respecte i l’entesa entre els pobles de forma noviolenta.

Conscients dels moments crítics que vivim i de la gran transcendència històrica que tenen pel nostre país, ens hem aplegat per treballar conjuntament, amb l’objectiu de fer propostes concretes i viables que permetin endegar una política catalana de pau i seguretat humana. El detonant que ens portà a teixir complicitats existents, fou la Gran Concentració final de la Marxa cap a la Independència, a Barcelona, l’11 de setembre de 2012.

Per començar, hem cregut necessari fer una aportació expressant com pensem que hauria de ser, en l’àmbit de la seguretat i la pau, la futura Catalunya, en el Manifest “Catalunya per la seguretat humana i per la pau”, on fem una crida perquè, els valors als quals la població de Catalunya, majoritàriament, dóna suport i sent com a propis, siguin tinguts en compte en el procés de construcció del nou estat català.

Alfons Banda, patró i expresident Fundipau
Pepe Beúnza, primer objector noviolent
Núria Breu, pacifista independentista
Joan Contijoch, demòtic
Lluís Fenollosa, NOVA Centre d’Innovació Social
Jaume Llansó, gestor social i insubmís
Martí Olivella, objector i director NOVA-Innovació Social
Lluís Sobrevia, arquitecte